Kiégés workshop

Információk

Yogi Bhajan a hideg depressziót, a modern kor betegségének tartotta. A Vízöntő korszak közeledtét hirdette és arról beszélt, hogy az efajta tranzit folyamatok az agy “dezorientációjával”, “eltájolódásával” járnak, mert az emberi agy érzékeny a Föld elektromágneses mezőjének változására.

A “Modern korban”az emberi agyat hatalmas információmennyiség, főleg “zaj ”árasztja el- ez ellen sokan úgy védekeznek, hogy “lezárnak” és “érzéketlenné” válnak- lelkileg hideg, fagyos állapotba kerülnek. Az izoláció, elszigetelődés kora lesz ez, amiből a pandémia alatt valószínű csak ízelítőt kaphattunk.

Ebben a korban nincs idő lélegzetet venni, regenerálódni, integrálni, rekalibrálódni: csak a meditáció, az ima, az idegrendszer megerősítése segíthet – mondta.

A hideg depresszió tehát egy mentális állapot- olyan ez mint amikor valaki depressziós, de még csak nem is tud róla. “Leszakad” a lelkéről és robot módjára éli a mindennapjait. Habzsolhatja az életet, de nem élvezi azt, sőt.

Ha a jógik által megkülönböztetett mind a 10 test erős, akkor van esély a megújulásra, az állandó újrakalibrálásra, a változásban való állandó újjászületésre.

A feladat: helyre kell állítanunk a tudatos kapcsolatot a lelkünkkel és újra kapcsolatba kerülni a Belső Fényünkkel, az Igaz Létezőnkkel, meghallani belső Bölcsességünket megőrizni belső békénk. Ez lehet csak mindenkori stabilitásunk és örömünk forrása.

A hideg depresszió, a kiégés, a kihűlés a “Lélek csendje”, annak a jele, hogy elszakadtunk a lelkünktől és így elszakadtunk a Teremtőtől, a Mindenségtől.

Ebben a fagyott, dermedt állapotban egyre több energiára lenne szükségünk, hogy működésünket fenntartsuk, de nincs, mert kiürítettük az energia raktárainkat és Belső Fényünk már nem hozzáférhető. Mi mégis nem befelé fordulunk, hanem a külső elvárásokkal igyekszünk lépést tartani: kávéval, energia italokkal, energia szeletekkel pótoljuk a belőlünk hiányzó erőt, kívülről stimuláljuk magunkat, cukrot eszünk, alkoholt iszunk, sokan pedig dohányoznak, nyugtatókat vagy drogokat használnak. Vannak akik pihenés, feltöltődés helyett, még többet dolgoznak még többet eddzenek hogy “megerősödjenek”- közben még több energiát veszítenek, tovább gyengülnek, kiégnek.

Ez a tanítás Yogi Bhajan legfőbb küldetése volt: felkészíteni a modern kor emberét a modern időkre az Új korszakra, a Vízöntő korra – Yogi Bhajan megtanította a tanítványait hogyan erősíthetik meg idegrendszerüket, hogyan birkózhatnak meg a modern kor kihívásaival.

Ennek a tanfolyamnak a gyakorlatai és meditációi azt tanítják meg nekünk hogyan őrizhetjük meg a vitalitásunk és a Belső Fényünk. Megtanuljuk, hogyan mélyíthetjük el a kapcsolatunk önmagunkkal és a Mindenséggel, lelkünkkel és a Teremtővel.

Remélem sokan jelentkeztek majd erre a nagyon fontos 2×1,5 órás hétvégi alkalomra a zoom térben- rövid előadás után közös jógával, meditációval folytatjuk majd, közben szünetet tartunk és tapasztalataink, gondolataink egymást támogató, erősítő megosztásával zárjuk az élményt. Lehetőség lesz kérdésekre is.

A stresszjóga ismerete hasznos és ajánlott a részvételhez, de nem elengedhetetlen, viszont nagyban megkönnyíti a hallottak feldolgozását és beépítését. Stresszjógások, akik jelentkeznek a kiégés workshop-ra és előzetesen érdeklődnek a traumajoga iránt, megkapjak letöltésre a stresszjóga teljes anyagát.

Időpont: november 12-13

A kiégés jógán az élmény csoportos feldolgozására való tekintettel aktív részvétel szükséges és utána 40 napos gyakorlás, így a meditáció és a gyakorlatsor felvételre kerül és 40 napig elérhető lesz. Csak azok jelentkezzenek, akik az adott időpontban részt tudnak venni. A csoport minimum 8, maximum 12 fő jelentkezésével indul. 

Jelentkezéshez ide kattints.

Köszönjük, hogy itt vagy:-)

Iratkozz fel, hogy értesíthessünk az újdonságainkról