Onkoyoga

Az Onkoyoga hatása

A Onkoyoga nem csak a fizikai állóképesség javításában, a szervezet működésének összehangolásában, hanem a testi-lelki-szellemi harmónia elérésében, önmagunk kiteljesedésében is segít, formálja jellemünk, erősíti akaratunk, kitartásunk és építi önerőnk.

A jógát gyakorlatilag bárhol és bármikor lehet végezni, különösebb eszközhasználat nélkül, egy széken vagy akár a földön ülve, állva, kritikus esetben akar ágyban fekve is. A jóga javítja a testtartást, ily módon csökkenti a rossz testtartásból adódó problémákat, fájdalmat, növeli a test rugalmasságát, blokkokat szabadít fel, javítja a keringést, így általában csökkenti fájdalmat, de előtte olykor ideig-óráig fokozhatja is. Akár heves érzelmeket szabadíthat fel bennünk, akár sírást fakaszthat, nem csak nevetést. A váratlanul feltörő érzelmek gyökere korábban rejtve lehetett számunkra, de így feltörve az emlékek átdolgozásra kerülhetnek.

A jóga tréning, gyakorlás, de nem versengés- sem magunkkal, sem másokkal. Arra tanít: figyeljünk testünkre, belső hangunkra, legyünk intuitívak és elfogadóak magunkkal és másokkal szemben. Ami nehéznek tűnik, az holnap némi gyakorlással könnyebb lehet, de semmiképpen ne erőltessük azt, ami kellemetlen, erős fájdalmat, feszültséget okoz a testünkben, lelkünkben. Igyekezzünk élvezni a mozgást és a meditáció kínálta élményeket.

A jóga és a meditáció lecsendesíti az elmét, javítja a hangulatot, örömet okoz jó közérzetet biztosít.

A jóga erősíti és támogatja az immunrendszer működését, segít eltávolítani a mérgező anyagokat és kórokozókat a szervezetből, javítja a légzésfunkciókat, növeli a tüdőkapacitást, regenerálja a központi és a vegetatív idegrendszert, kiegyensúlyozza a hormonháztartást. Növeli az energiaszintet és lehetővé teszi a minél tudatosabb működést a mindennapi életünkben.

A jóga jó módszer a kognitív funkciók javítására.

Mindazonáltal a jóga nem csupán egy mozgásforma, hanem egy több ezer éves hagyomány, végső célja Önmagunk és a Világ megismerésére és Küldetésünk minél tökéletesebb beteljesítése.

 

A jóga nem helyettesíti a szakorvosi ellátást, a hagyományos onkológiai kezelést, de annak szerves kiegészítője és segítője lehet.

Köszönjük, hogy itt vagy:-)

Iratkozz fel, hogy értesíthessünk az újdonságainkról